Danillo+voert+nieuwe+stierenindexlijst+aan
© elly geverink

Danillo voert nieuwe stierenindexlijst aan

Danillo is de nieuwe aanvoerder van de nationale zwartbonte stierenlijst. Hoogste nieuwkomer is de veelbesproken Ponsstar Sunflower uit de stal van Arjan Pons uit Gouderak. Op de vandaag gepubliceerde lijsten staat bij roodbont nu Topspeed Kodak bovenaan.

De aprildraai staat dit jaar ook weer in het teken van veranderingen, die spelen nu vooral bij de inweging van Inet in de nationale index, de NVI. Stieren met een hoge melkplasvererving en goed exterieur profiteren daarbij ten koste van gehalteverervers.

Danillo is zo'n 'melkstier'. Zijn vet en eiwit vererving daalt ten opzichte van de december-draai, maar door winst in melkvererving en exterieur stijgt hij toch in NVI en pakt de koppositie.

Flevo Genetic Snowman

De door Rein Couperus uit Molkwerum gefokte en in eigendom zijnde stier wordt op de NVI-lijst gevolgd door een andere exterieurcrack: Flevo Genetic Snowman. Op de derde plaats volgt Planet, een jonge stier van WWS die veel in het spoelcircuit is gebruikt de laatste tijd.

De top 5 bij zwartbont is compleet met de net gestorven Ramos en CRV haar troef: Ralma O-Man Cricket.

Ponsstar Sunflower

Hoogste nieuwkomer bij zwartbont is Ponsstar Sunflower die vermarkt wordt door KI Samen. De stier presenteert 'gewone' exterieurcijfers met 105 totaal exterieur, maar valt op door +900 kilo melk met +0,20 eiwit te combineren.

Roodbont

Bij roodbont is de koppositie voor Topspeed Kodak. Hij krijgt achter zich aan 2 sterke stijgers: Malvoy van CRV en de Duitse stier Carmano van GGI. De laatst daalt in Inet, maar laat goede exterieurcijfers zien.

De onttroonde koploper Fidelity blijft met een vijfde plek in rangschikking redelijk overeind.

Nieuwkomers

Nieuwkomers bij roodbont op basis van dochterinformatie zijn van KI Samen: Joystick en Bonhill Salinas. Met respectievelijk Joyboy en Dominator als vaders heeft Samen de roodbontfokkers wellicht wat anders dan anders te bieden met deze stieren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer