Zeewolde houdt boeren in de wacht

Gemeente Zeewolde is niet van plan aan provincie Flevoland te vragen de groenblauwe verordening voor het Oostvaarderswold in te trekken. Hierdoor blijft voorlopig het opstellen van een bestemmingsplan voor het Oostvaarderswold een bevoegdheid van de provincie. Dat meldt de Stentor.

De CDA- en VVD-fractie in de gemeenteraad van Zeewolde willen dat dit recht weer bij de gemeente komt te liggen. Maar zij krijgen voor dit verzoek geen meerderheid, bleek in de raadsvergadering.

Ook het college konden zij niet overtuigen met hun voorstel. 'Wij gaan daar niet over, het ligt bij de provincie', zegt wethouder Hendrik de Vries.

Draad oppakken

De boeren willen zo snel mogelijk de draad van hun bedrijfsvoering weer oppakken, nadat de Raad van State het inpassingsplan Oostvaarderswold vorige maand vernietigde. De groenblauwe verordening verhindert echter dat boeren hun bedrijf weer kunnen ontwikkelen.

Aanvragen voor bouwvergunningen in het gebied worden door de gemeente Zeewolde niet in behandeling genomen.

Onduidelijkheid

CDA en VVD in Zeewolde zijn teleurgesteld. 'Zo duurt de onduidelijkheid, waar de boeren al zoveel jaren in zitten, onnodig voort', stelt CDA'er Piet Verschure.

De provincie wil op 10 april een besluit nemen over hoe het verder moet met het Oostvaarderswold.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer