Campina+Boerderijdagen+tweede+paasdag
© pieter stokkermans

Campina Boerderijdagen tweede paasdag

Ruim veertig melkveehouders openen op tweede paasdag, 9 april, de staldeuren voor belangstellenden. Ze laten deze dag van de Campina Open Boerderijdagen ook voor het eerst hun koeien buiten.

In totaal bieden www.campina.nl/fileadmin/user_upload/boeren-9april.pdf43 melkveehouders die hun melk leveren aan Royal Friesland Campina, een gratis kijkje achter de schermen van het dagelijkse leven op een boerderij en laten zien waar de melk vandaan komt.

Rode loper

Het hoogtepunt van de dag vindt om klokslag 12.00 uur plaats, wanneer de staldeuren van de deelnemende boerderijen opengaan en de koeien na een winter vol sneeuw en ijs weer hun vertrouwde weiland gaan verkennen. Op dat ene moment gaan er in totaal ruim 3000 Campina-koeien over een rode loper de wei in.

De Campina Open Boerderijdag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Vorig jaar bezocht een recordaantal van 100.000 mensen dit evenement .

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer