20%25+Prijsstijging+drainage
© Nieuwe Oogst

20% Prijsstijging drainage

De drainagemarkt in Nederland heeft sinds begin dit jaar te maken met een prijsstijging van ruim 20% voor diverse drainagematerialen. Deze ontwikkeling is vooral te wijten aan de diverse drainageomhullingen.

De drainageomhullingen moeten een goede werking van het complete drainagesysteem garanderen. De gebruikte grondstoffen zijn vooral gerelateerd aan de ontwikkelingen in de granulaatmarkt, maar ook de tapijtindustrie.

De meest populaire kwaliteit in de land- en tuinbouw, de KOMO gekeurde PP450, heeft hier ook veel last van. Deze kwaliteit is een mix van nieuwe en recycling vezels.

Schaarste

Het granulaat voor nieuwe ommanteling vertoont vanaf 2011 een continue stijgende lijn. Het gevolg hiervan is een run op recycling materialen, waardoor op deze markt een schaarste ontstaat. Met als gevolg dat ook hier de prijzen extra sterk stijgen.

Naast de gestegen kosten voor buis en ommanteling zijn de draineerbedrijven ook hard getroffen door de extreem hoge dieselolieprijzen. Om uit de kosten te komen, zijn forse verhogingen van de legprijzen noodzakelijk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer