20% Prijsstijging drainage

De drainagemarkt in Nederland heeft sinds begin dit jaar te maken met een prijsstijging van ruim 20% voor diverse drainagematerialen. Deze ontwikkeling is vooral te wijten aan de diverse drainageomhullingen.

20%25+Prijsstijging+drainage
© Nieuwe Oogst

De drainageomhullingen moeten een goede werking van het complete drainagesysteem garanderen. De gebruikte grondstoffen zijn vooral gerelateerd aan de ontwikkelingen in de granulaatmarkt, maar ook de tapijtindustrie.

De meest populaire kwaliteit in de land- en tuinbouw, de KOMO gekeurde PP450, heeft hier ook veel last van. Deze kwaliteit is een mix van nieuwe en recycling vezels.

Schaarste

Het granulaat voor nieuwe ommanteling vertoont vanaf 2011 een continue stijgende lijn. Het gevolg hiervan is een run op recycling materialen, waardoor op deze markt een schaarste ontstaat. Met als gevolg dat ook hier de prijzen extra sterk stijgen.

Naast de gestegen kosten voor buis en ommanteling zijn de draineerbedrijven ook hard getroffen door de extreem hoge dieselolieprijzen. Om uit de kosten te komen, zijn forse verhogingen van de legprijzen noodzakelijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer