Zes windontwikkelgebieden in Flevoland

Gedeputeerde Staten van Flevoland stellen Provinciale Staten voor een Regioplan op te stellen voor windenergie in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Dit plan maakt duidelijk waar in de toekomst nieuwe windparken een plek kunnen krijgen.

De voorwaarde daarbij is opschalen en saneren. Eerst moeten oude windmolens worden gesloopt voordat er nieuwe gebouwd mogen worden.

Het plan wordt gebaseerd op concrete projectplannen voor nieuwe windparken in 6 gebieden die door de belanghebbenden uit die gebieden worden gemaakt.

Nadere uitwerking

In afwijking van de Beleidsregel Windmolens 2008 wil de provincie een hogere saneringsequivalent hanteren met het oog op de nadere uitwerking per gebied.

Bestaande windondernemers buiten de ontwikkelgebieden moeten volgens de provincie gelijkwaardig kunnen participeren in de nieuwe windparken.

WOWF

De provincie vraagt aan Stichting Werkgroep Opschaling Windenergie Flevoland (WOWF) om de organisatie en uitvoering van deze gebiedsprocessen te faciliteren en coördineren met uitzondering van Almere.

In de WOWF zijn LTO Noord Flevoland, Windunie en de Vereniging van windturbine-eigenaren IJsselmeerpolders vertegenwoordigd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer