Uitstel voor 40 batterijbedrijven

Staatssecretaris Henk Bleker geeft 40 pluimveebedrijven tot 1 juli uitstel van het legbatterijverbod. Bij hen is sprake van overmacht waardoor ze niet op tijd konden overschakelen op een ander systeem.

In totaal 57 bedrijven meldden zich in januari bij Dienst Regelingen voor uitstel van het batterijverbod. Bij de individuele beoordeling is onder meer gekeken naar het wel of niet op tijd gestart zijn met de vergunningprocedures voor omschakeling en naar vertragingen waar ze zelf geen invloed op konden uitoefenen.

Bleker meldt nu dat 17 bedrijven niet als knelgeval zijn erkend. Hiervan hebben 11 bedrijven de productie in legbatterijen inmiddels beëindigd. Bij 6 bedrijven is bestuursdwang aangekondigd, zodat de leghennen zo snel mogelijk worden afgevoerd.

Controles

De NVWA heeft controles uitgevoerd bij 70 bedrijven die stonden geregistreerd als legbatterijbedrijf en die geen melding voor de tijdelijke voorziening hadden gedaan. Vrijwel alle bedrijven bleken hun legbatterijen voor of rond 1 januari 2012 geruimd te hebben.

Op 1 bedrijf waar nog wel kippen in legbatterijen zijn aangetroffen, zijn deze kippen inmiddels afgevoerd. De controles van pluimveebedrijven zullen de komende periode worden voortgezet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer