Landbouwvrijstelling op de tocht?

Afschaffing van de Landbouwvrijstelling zou de overheid pas op langere termijn een flink financieel voordeel opleveren. Het is onwaarschijnlijk dat in de nieuwe bezuinigingsoperatie deze maatregel hoog op de prioriteitenlijst staat.

Zo reageert LTO Nederland op geluiden dat deze fiscale regeling voor boeren en tuinders nu toch echt zou gaan verdwijnen. 'Uit gesprekken met het kabinet heeft LTO geconcludeerd dat deze regeringsperiode niet aan de Landbouwvrijstelling wordt getornd. Een harde schriftelijke garantie daarvoor krijgen we echter niet', zegt Ton Hokken, specialist Sociaal-Economisch Beleid.

Wat er precies op de agenda staat tijdens de onderhandelingen in het Catshuis blijft geheim. Hokken benadrukt dat een dergelijke maatregel de schatkist op de korte en middellange termijn niet veel oplevert. En de bezuinigingsoperatie is er juist op gericht om de komende jaren het begrotingstekort te verminderen.

Overgangstermijn

Als het ooit komt tot afschaffing van de Landbouwvrijstelling, dient er volgens LTO sprake te zijn van een overgangstermijn. 'De Belastingdienst en de Europese Commissie zijn dat met ons eens', zegt Hokken. Hij verwacht dat zo’n overgangsperiode ondernemers genoeg tijd biedt om de nodige maatregelen te nemen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer