‘Geen extra regels paardenwelzijn’

Staatssecretaris Henk Bleker wil geen extra regels instellen om het welzijn van paarden te verbeteren. De huidige weg, in samenspraak met de Sectorraad Paarden, is de juiste.

Een groot deel van de misstanden in de paardenhouderij worden niet veroorzaakt door onwil, maar door ondeskundig gebruik, meldt Bleker in een www.rijksoverheid.nl/bestanden/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2012/03/13/aanbiedingsbrief-bij-afschrift-brief-paardenwelzijn/aanbiedingsbrief-bij-afschrift-brief-paardenwelzijn.pdfbrief aan de Dierenbescherming. Deze week ging een kopie van de brief naar de Tweede Kamer.

Op dit moment is er veel aandacht voor kennisverspreiding. Zo worden in het hele land lezingen en cursussen gegeven en wordt een tijdschrift uitgegeven rond dierenwelzijn.

Dierenpolitie

De Dierenpolitie biedt in de ogen van Bleker voldoende mogelijkheden om excessen aan te pakken. ‘Sociale controle is daarom belangrijk. Het is goed dat de sectorraad Paarden paardenhouders aanspreekt om elkaar aan te spreken op Paardenwelzijn’, schrijft hij in de brief.

Daarnaast worden onder de Wet Dieren, die op 1 januari 2013 van kracht wordt, algemene regels voor de huisvesting en verzorging van dieren opgenomen. ‘De Gids voor Goede Praktijken van de Sectorraad Paarden dient bij de controles als leidraad.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer