Primeur Smart Skin op Floriade

De installatie van de Smart Skin bij het Rijkspaviljoen op de Floriade is gestart. Dat is een wereldprimeur op het gebied van duurzame energie, stelt Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN).

De Smart Skin bestaat uit een doorzichtige wand die zowel duurzame warmte als koude kan oogsten. Het systeem helpt tegelijkertijd het klimaat in de achterliggende ruimte te regelen.

De apparatuur bestaat uit hoogwaardig kunststof (polycarbonaat), waar buisjes met water doorheen stromen. Dat water kan warmte opnemen van de zon of juist warmte afgeven. Tegelijkertijd is het een lichtdoorlatend bouwmateriaal met een lage kostprijs, meldt SIGN.

Bouwen met Groen en Glas

Het gepatenteerde concept is een van de resultaten van het door InnovatieNetwerk en SIGN ontwikkelde concept 'Bouwen met Groen en Glas'. Met de Smart Skin is het mogelijk zomerwarmte te oogsten en die onder een gebouw op te slaan voor later gebruik.

De Smart Skin isoleert een gebouw niet, maar blokkeert de warmtestroom. Het gebouw 'denkt' dat het buiten niet kouder is dan de temperatuur van de Smart Skin en verliest daardoor veel minder warmte.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer