FVO%3A+kwaliteit+vee%2Dtransport+dik+in+orde
© Marcel Bekken

FVO: kwaliteit vee-transport dik in orde

De kwaliteit van het veetransport in Nederland is dik in orde. Dat zegt directeur Michael Scannell van de Europese Food Veterinary Office (FVO).

Scannell gaf een presentatie op een dierenwelzijnscongres in Brussel over de FVO-missies die de organisatie deed in Europese landen. Dit congres werd georganiseerd door de Europese Commissie samen met het Deense voorzitterschap.

Dat gebeurde ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe dierenwelzijnstrategie van de Europese Unie. Behalve over het dierenwelzijn in Oostenrijk is FVO te spreken over de kwaliteit van diertransport in Nederland.

Nota Dierenwelzijn en Diergezondheid

De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee is verheugd over deze FVO-uitspraak 'Het staat echter in schril contrast met de 10% verhoging van de controles op veetransport die EL&I-staatssecretaris Henk Bleker meldt in nota Dierenwelzijn en Diergezondheid', reageert voorzitter Piet Thijsse.

'Wij zullen de staatssecretaris attent maken op deze discrepantie', verzekert hij.

Veterinaire controles

FVO is belast met het uitvoeren van inspecties. Die richten zich voor import op de systemen voor veterinaire controles aan de buitengrens en op de toepassing van de Europese regelgeving.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer