SMK: Milieulijst 2012 biedt mogelijkheden

Milieulijst 2012 biedt veel meer fiscale aftrekmogelijkheden voor bedrijven die gecertificeerd zijn of worden voor milieuvriendelijke dienstverlening en productie. Dat meldt Stichting Milieukeur (SMK).

De 2011-lijst bood al fiscaal voordeel voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke productie volgens de eisen van Milieukeur en Europees Ecolabel. Maar ook voor de groep die milieuvriendelijke diensten verleenden volgens de eisen van Green Key, Blauwe Vlag en 'Erkend Duurzaam' van de Bovag.

Aan die oude lijst zijn sinds 1 januari 2012 verschillende certificaten aan toegevoegd, zoals de CO2-prestatieladder en de MVO-prestatieladder. Verder stimuleert Milieulijst 2012 meerdere niveaus van milieuprestatie, zoals bij Green Key, de prestatieladders en de Barometers van SMK.

Fiscale voordeel

De hoogte van het fiscale voordeel op de investering is afhankelijk van de mate van duurzaamheid van het betreffende keurmerk, geeft SMK aan. Dat geldt tevens voor het niveau waarvoor een bedrijf is gecertificeerd.

Ook nieuw op de Milieulijst 2012 is fiscaal voordeel voor investeringen in gecertificeerde milieuvriendelijke producten volgens Europees Ecolabel, Milieukeur, Dubokeur en C2C.

• Klik voor meer informatie op bijgesloten pdf

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer