Petitie voor meldplicht rhinopneumonie

Een aantal paardenhouders is een online petitie gestart om voor de paardenziekte rhinopneumonie een meldplicht in te stellen.

De meldplicht moet de verspreiding van de ziekte beter in beeld brengen. Ook kunnen paardenhouders in de buurt van een getroffen bedrijf extra maatregelen nemen.

Het virus dat de ziekte veroorzaakt, het Equine Herpes Virus, is erg besmettelijk. Vandaar de www.petitiesonline.nl/petitie/meldingsplicht-rhinopneumonie/366petitie.

Griep

De ziekte rhinopneumonie uit zich meestal in de vorm van griepverschijnselen. Enkele zeldzamer voorkomende stammen veroorzaken ernstigere aandoeningen. Zo zijn er varianten die abortus veroorzaken, terwijl paarden ook verlammingsverschijnselen door het virus kunnen oplopen.

In 2010 besmette die laatste variant een paardenbedrijf in Vlissingen. In 2012 zijn bedrijven in onder meer Berg en Dal, Heumen en Woubrugge getroffen.

• Lees meer over dit virus in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1663486&h=Rhinopneumonierhino-dossier

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer