Reest en Wieden steunt Burkina Faso

Waterschap Reest en Wieden en drinkwaterbedrijf Vitens Evidens International (VEI) ondersteunen waterschap Nankabé in het Afrikaanse Burkina Faso. Voor dit project is een Europese subsidie van € 720.000 beschikbaar.

De samenwerking tussen de 3 partners start deze week. Secretaris-directeur Klaas Schuttinga van Reest en Wieden ondertekent met de lokale autoriteiten in Burkina Faso een samenwerkingsovereenkomst.

Waterschap Nakanbé heeft slechts 15 medewerkers in een beheergebied, dat 3 keer zo groot is als Nederland. Het waterschap is nog in de oprichtingsfase en kan hulp daarbij goed gebruiken.

Waterbeheerplannen

Reest en Wieden en VEI sturen gedurende 5 jaar deskundigen naar het waterschap. Zij gaan helpen met het instellen van waterbeheerplannen en het invoeren van waterschapsbelasting in het Afrikaanse gebied.

Burkina Faso heeft grote problemen met water. Er valt steeds minder neerslag, waardoor er meer druk ontstaat op de watervoorraden voor de groeiende landbouwgeoriënteerde bevolking.

Landbouw

Ook heeft het land te maken met achteruitgang van de waterkwaliteit, wind- en watererosie, lozingen van afval in de natuur en verschillende soorten industriële watervervuiling. Hierdoor worden de ontwikkelingsmogelijkheden, vooral in de landbouw, bedreigd.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer