Milieukeur-certificatieschema vleesvee langer

Het Milieukeur-certificatieschema voor Runderen (vleesvee) is per 1 februari 2012 verlengd met 1 jaar. Gelijktijdig zijn enkele kleine toelichtingen/aanvullingen opgenomen, meldt Stichting Milieukeur (SMK).

SMK wil komend jaar een herzieningstraject voor dit certificatieschema uitvoeren. De planning is om dat in 2012 af te ronden.

De criteria gelden voor de vleesveehouderij en melkveehouderij, veelal dubbeldoelrassen. In het eerste geval zogen zoogkoeien kalveren en worden de mannelijke dieren in het tweede jaar als stier op stal afgemest.

Dubbeldoelrassen

Voor de dubbeldoelrassen geldt dat ze na een opfokperiode als graasdier opgroeien en na een korte afmestperiode op stal worden geslacht. Vleeskalveren en uitstoot vanuit de melkveehouderij zijn niet opgenomen in de criteria.

Op onderdelen dierenwelzijn en diergezondheid sluit het www.smk.nl/nl/s434/SMK/Certificatieschema-s/Milieukeur/c376-P-t-m-T/p500-Runderen-Vleesvee--Milieukeurcertificatieschema waar mogelijk aan bij het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Die criteria garanderen belangrijke aspecten van het dierenwelzijn, stelt SMK.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer