LTO steunt aanpak van minister Kamp

LTO Nederland steunt de aanpak van schijnconstructies met dienstverleners uit Roemenië en Bulgarije. De arbeidsvoorziening in de land- en tuinbouw moet gebaseerd zijn op heldere, voor elke ondernemer geldende regels.

Minister Henk Kamp liet vandaag weten dat ondernemers het inhuren van dienstverleners uit Roemenië voortaan moeten aanmelden voordat deze mensen aan de slag gaan. Bovendien gaat de Inspectie SZW intensiever controleren op illegale arbeid, met name in de champignonsector.

LTO Nederland pleit al jaren voor een gelijk speelveld voor ondernemers. Het inzetten van goedkopere arbeidskrachten via oneigenlijke constructies past daar niet in.

Meer helderheid

Het is een goede zaak dat de overheid naleving van de in Nederland geldende regels scherper gaat controleren, aldus LTO. De notificatieplicht kan bijdragen aan meer helderheid over de mogelijkheden om op legale wijze werkers uit Roemenië, Bulgarije en landen buiten de EU in te zetten.

LTO vraagt wel aandacht voor de extra administratieve lasten die dit met zich meebrengt. De betreffende regeling moet zo simpel mogelijk worden gehouden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer