Japan geeft kalfsvleessector hoop

Er is goede hoop dat Japan binnen enkele maanden de grenzen weer opent voor kalfsvlees uit Nederland. Dat zegt directeur Henny Swinkels van kalverintegratie VanDrie Group.

Swinkels baseert zich op een goed verlopen handelsmissie naar Japan van het ministerie van EL&I deze week. Morgen hoopt Swinkels meer duidelijkheid te krijgen van de ministeriële vertegenwoordigers.

Japan heeft de grenzen al 11 jaar gesloten vanwege de BSE-crisis in Europa. De Nederlandse export van kalfsvlees naar dat land was toen net op gang gekomen.

Exportwaarde

Volgens Swinkels heeft de handel met Japan een exportwaarde van € 20 miljoen. Dit betreft dan vooral de export ten behoeve van de horeca. Als ook de retail Nederlands kalfsvlees in de schappen legt, kan dit bedrag nog wel verdubbelen.

Hervatting van de handel met Japan komt met name door dwarsliggende Japanse boeren. Die zijn bang voor het verlies van marktaandeel en prijsdaling van het luxe Wagyu-vlees.

Vlotte behandeling

De handelsdelegatie dringt in Japan aan op een vlotte behandeling van het Nederlandse dossier. Behalve over de export van kalfsvlees wordt er ook onderhandeld met de Japanners over kippenvlees, consumptie-eieren, eendagskuikens en varkenssperma.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer