Provincie wil westelijke rondweg Voorst

Provincie Gelderland kiest voor de westelijke rondweg bij Voorst. Deze is duurder dan de oostelijke variant, maar krijgt de voorkeur, omdat deze weg minder schadelijk is voor landschap en cultuurhistorie.

De oostelijke variant heeft een flinke impact, omdat de weg door het open, kwetsbare uiterwaardenlandschap van de IJssel loopt. Dat maakt het ook veel moeilijker om de weg in het landschap in te passen.

Nu loopt de N345 nog dwars door de dorpskern heen. De totale kosten van de westelijke rondweg, inclusief fiets- en voetgangerstunnel, bedragen € 27,5 miljoen.

Buitengebied

Om ervoor te zorgen dat Voorst verbonden blijft met het buitengebied, nemen Gedeputeerde Staten een aantal maatregelen. Zo komt er voor fietsers en voetgangers een nieuwe tunnel onder de Klarenbeekseweg.

De huidige recreatieve fietsroute blijft daardoor in stand. Ook wil het college met een viaduct onder de Enkweg een ongelijkvloerse kruising aanleggen.

Inpassingplan

De komende maanden stellen Gedeputeerde Staten een inpassingsplan op voor de rondweg. Naar verwachting stellen Provinciale Staten dat begin 2013 vast, waarna de uitvoeringsfase van de rondweg kan beginnen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer