Boeren Zuidhorn doen proef sloten schonen

LTO Noord-afdeling Zuidhorn begint dit jaar een proef met schoonmaken van zwetsloten. De afdeling heeft hierover overeenstemming bereikt met gemeente Zuidhorn.

Zowel de gemeente als de boeren zijn eigenaar van de zwetsloten langs de wegen. Normaalgesproken besteedt de gemeente het schoonmaken van de sloten uit aan een loonbedrijf. De boer is verantwoordelijk voor het opruimen van het sloofafval. Dat gebeurt met gesloten portemonnee, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Boeren vinden het echter gemakkelijker om hun eigen loonwerker voor het schoonmaken van de sloten in te schakelen. Zij krijgen hiervoor een vergoeding van de gemeente zodat zij het loonbedrijf kunnen betalen.

Efficiënter

'Over de kwaliteit van het schoonmaken van de sloten hebben we niets te klagen. Maar het kan efficiënter. Soms heb je 3 verschillende loonbedrijven op je erf. Een van het waterschap, een van de gemeente en je eigen loonwerker', zegt melkveehouder Hielke Feitsma in Pieterzijl die samen met 10 andere ondernemers deelneemt aan de proef.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer