Tulpenbroeier+tevreden+over+LED%2Dlampen
© Willem Dijkema

Tulpenbroeier tevreden over LED-lampen

Tulpenbroeier Niels Kreuk uit Andijk zegt 75% op zijn energierekening te besparen door te telen volgens de principes van Het Nieuwe Telen. Dat zei hij gisteravond tijdens het congres 'Het Nieuwe Telen in Tulp' in Zwaagdijk.

Gisteren en vandaag is bij Proeftuin Zwaagdijk de derde marktbroeishow gecombineerd met een innovatiebeurs met als onderwerp 'Het Nieuwe Telen in Tulp'. Bezoekers krijgen er informatie over alles rondom het broeien van tulpen.

Kreuk teelt zijn tulpen in een 7 meter hoge nieuwe kas met 3 lagen. Omdat er tussen de lagen te weinig ruimte zit om standaardlampen te gebruiken, is hij naar alle tevredenheid overgegaan op LED-verlichting. Hij sprak gisteravond tijdens het congres over 75% besparing op energie.

Bladkleur

'De resultaten zijn goed', vertelt de tulpenbroeier. 'We komen goed mee met de top, maar het kan altijd beter. De temperatuurverdeling is goed en qua logistiek ben ik tevreden.' Ook zou de bladkleur volgens de broeier beter zijn dan in zijn oude kas.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 6°
  50 %
Meer weer