EU+verlaagt+heffingen+leghennen
© Nieuwe Oogst

EU verlaagt heffingen leghennen

De heffingen voor het Veeziektenfonds van Productschap Vee en Vlees en Productschap Pluimvee en Eieren voor leghennen en legmoederdieren gaan dit jaar omlaag. De Europese Commissie vergoedt voor 2011 niet 50%, maar 60% van de kosten voor onder andere de aankoop van vaccins.

De www.pve.nl/pve?waxtrapp=unumLsHsuOnbPTEcBlBKHI&context=ffMsHsuOnbPTEcBproductschappen laten deze meevaller terugvloeien naar de sector via verlaagde heffingen in 2012. De reden hiervoor is dat heffingen voor de leghennen en de legmoederdieren over 2011 al geheven zijn op basis van die 50%.

Salmonella

De pluimveesector ontvangt vanuit de EU jaarlijks een bijdrage om maatregelen gericht op het terugdringen van de salmonellaproblematiek in de pluimveesector te financieren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer