Boeren+enthousiast+over+nieuwe+inkuilen
©

Boeren enthousiast over nieuwe inkuilen

Melkveehouders in Flevoland zijn enthousiast over de nieuwe inkuilmethode om perssappen in snijmaïskuilen te binden. Zij kijken positief terug op een demonstratiebijeenkomst deze week bij melkveebedrijf Plomp in Rutten.

'De inkuilmethode is een praktische oplossing, omdat het goed is te realiseren. Door de binding van perssap gaan geen voedingsstoffen verloren en blijft toch voldoende 'prik' in het ruwvoer zitten. Daarnaast vallen de kosten ook mee', zegt melkveehouder Plomp.

Perssappen

Ook waterschap Zuiderzeeland ziet de nieuwe methode zitten. 'Het levert een groot voordeel op voor de waterkwaliteit van sloten doordat perssappen niet meer worden geloosd. Daarnaast blijft de voederwaarde van opgeslagen ruwvoer behouden', zegt heemraad Lida Schelwald.

Onderzoek

Waterschap Zuiderzeeland deed samen met 12 andere waterschappen en adviesbureau Broos Water een onderzoek naar het toepassen van een droog product (stro) als onderlaag om perssap in een snijmaïskuil te binden (absorberen).

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer