Test+Agri%2DPrins+start+binnenkort
© Nieuwe Oogst

Test Agri-Prins start binnenkort

Een groep van 250 aardappeltelers begint waarschijnlijk volgende week met de test van Agri-Prins, het prijsinformatiesysteem voor aardappelen.

De werktitel van het systeem was tot voor kort API. Initiatiefnemers zijn onder meer LTO, de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV), Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI) en de landbouwbeurzen in Goes en Emmeloord.

Productschap Akkerbouw is betrokken bij de ontwikkeling van het systeem om prijsinformatie over aardappeltransacties te publiceren op internet. De test duurt 1 jaar en moet de meerwaarde van het systeem aantonen voor de praktijk.

Transacties bevestigen

Naast de 250 telers doen ook de 4 grootste fritesfabrikanten in Nederland mee met de test van Agri-Prins. Zij geven hun contracten met de telers door voor plaatsing op de site van www.agriprins.nlAgri-Prins. Telers kunnen als leverancier de transacties waarbij zij betrokken zijn vervolgens bevestigen.

Telers die niet deelnemen aan de test kunnen als ze dat willen wel inzage krijgen in Agri-Prins. In ruil daarvoor moeten zij een transactie aanmelden voor het prijsinformatiesysteem.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Noord

Weer

 • Dinsdag
  13° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  14° / -1°
  10 %
 • Donderdag
  7° / 2°
  30 %
Meer weer