Gesprek met Bleker over Oostvaarderswold

Gedeputeerden Marc Witteman en Jan-Nico Appelman van provincie Flevoland hebben vanmorgen overleg gehad met staatssecretaris Henk Bleker van El&I over de ontwikkeling van Oostvaarderswold.

'We blijven optimistisch over een oplossing', zegt de woordvoerder van gedeputeerde Witteman. Zij spreekt over een 'positief gesprek', waarin de staatssecretaris en de Flevolandse gedeputeerden hun verschillende posities met betrekking tot de financiering van het natuurgebied hebben uitgewisseld.

'We praten nog steeds om er samen uit te komen', zegt de woordvoerder.

Flevoland wil € 240 miljoen van het rijk voor de aanleg en inrichting van het Oostvaarderswold. Bleker wil niet verdergaan dan een rijksbijdrage van € 61 miljoen.

Bestuursrechter

Over het verschil van mening over de financiën loopt een rechtszaak bij de bestuursrechter. Begin maart doet de bestuursrechter uitspraak. 'We gaan er nog vanuit dat we zonder de juridische uitspraak tot een oplossing kunnen komen', zegt de woordvoerder. 'Die intentie is er.'

Komt er toch eerder een uitspraak van de bestuursrechter, dan wordt deze onderdeel van de onderhandelingen met het rijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer