Onduidelijkheid financiering Oostvaarderswold

Het plan van WNF, Het Flevo-landschap en Staatsbosbeheer voor de realisatie van Oostvaarderswold ligt op tafel, maar over de financiën is nog niets definitief duidelijk. LTO Noord wil de plannen eerst bestuderen voor de organisatie met een reactie komt.

Onduidelijkheid+financiering+Oostvaarderswold
© Dick Vos

Johan van de Gronden, directeur van het Wereld Natuur Fonds, zegt dat er een dertigtal geïnteresseerden zijn, onder meer uit de recreatiebranche, die willen investeren in Oostvaarderswold. Formeel zijn er nog geen afspraken met mogelijke investeerders.

Dat komt omdat de stichting die het Oostvaarderswold gaat realiseren pas volgend jaar wordt opgericht. 'Gedeputeerde Staten van Flevoland geven aan dat het plan voor hen voldoende zekerheid biedt om het politieke besluit te nemen door te gaan.'

Financiering

In de financiering rekent de provincie op de rijksbijdrage van € 240 miljoen . 'Die hebben we nodig omdat er gronden zijn aangekocht, er is een ontwikkeling in gang gezet', stelt een woordvoerder van de provincie.

Uiterlijk in 2013 is er volgens Van de Gronden volstrekte zekerheid voor alle ondernemers in het gebied. 'Dan weet je als boer waar je aan toe bent.' Hij geeft aan in gesprek met de boeren te willen om te kijken hoe verder te gaan in het gebied.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer