Contract terugdringen campylobacter op kip

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) tekende vandaag een convenant met de Nederlandse Pluimvee Verwerkende Industrie (Nepluvi) over het terugdringen van campylobacter op kippenvlees.

De minister stimuleert dat de sector zelf de verantwoordelijkheid neemt om besmetting terug te dringen en zelf eisen stelt aan het maximale aantal campylobacter-bacteriën op pluimveevlees.

Darmklachten

Consumptie van besmet pluimveevlees (met name kip) is een belangrijke bron van campylobacterinfecties bij de mens. Meestal uit zich dat in de vorm van darmklachten.

Door goede hygiëne bij de bereiding van voedsel en het goed doorbakken van vlees kan de consument zelf besmetting voorkomen. Maar ook het bedrijfsleven kan bijdragen aan de vermindering van het risico voor de volksgezondheid.

Slachthygiëne

Het vandaag getekende convenant is gericht op concrete maatregelen om, met name in slachterijen, besmetting van het vlees met campylobacter terug te dringen. Het gaat daarbij vooral om verbetering van de slachthygiëne.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer