Almere aan zet bij ontwikkeling Agromere

De te ontwikkelen grootschalige stadsuitbreiding Agromere in het gebied Oosterwold bij Almere begint vastere vormen te krijgen. Samen met de Universiteit Wageningen (WUR) heeft Almere aan het uitbreidingsplan gewerkt, dat globaal tussen Almere Hout en de A27 moet verrijzen.

Dat meldt dagblad Almere Vandaag. www.agromere.wur.nlAgromere is bedoeld als een innovatieve woon-, werk- en leefomgeving waar duurzame voedselproductie via stadslandbouw centraal staat.

Milieuwinst

De milieuwinst van Agromere zit vooral in het terugdringen van transportkilometers door lokaal geproduceerd voedsel. Projectleider Jan Eelco Jansma van WUR. 'Het ontwerp van de virtuele wijk is klaar.'

Almere is nu aan zet, vindt Jansma. 'De plannen liggen ter beoordeling op het stadhuis. De gemeente moet aangeven hoe en wanneer ze ermee verder wil.'

Jansma stelt dat gezien het enthousiasme van Almere het onwaarschijnlijk is dat de ontwikkeling van Oosterwold op een laag pitje komt als gevolg van het economisch tij.

Stadslandbouw

Stadslandbouw ten behoeve van lokale voedselproductie is niet nieuw, maar een trend. In steden als Tokio en Londen is stedelijke voedselproductie al veel langer bekend.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer