Discussiëren over voedselprijs

Commissie Internationale Samenwerking van LTO Noord organiseert vrijdag 17 februari van 10 tot 13 uur een informatiebijeenkomst met als thema 'Wie en wat bepaalt de voedselprijs?'

Welke invloed hebben voedselspeculatie en land grabbing op de voedselprijs? Een aantal inleiders gaat in het Centrum voor Biologische Landbouw in Lelystad.nader in op deze vraag.

Hennie Roelofsen, waarnemend voorzitter LTO Noord Internationale Samenwerking, opent om 10 uur de bijeenkomst. Onderzoeker Myriam Vander Stichele van SOMO houdt een inleiding over de invloed van voedselspeculatie.

Land grabbing

Oane Visser van de Radboud Universiteit Nijmegen deed onderzoek naar het fenomeen land grabbing in de voormalige Sovjet-Unie, Oost-Europa en Centraal-Azië. Hij licht zijn bevindingen toe.

Eind vorig jaar brachten Rosemarie Merz, Krispijn van den Dries en Klaas Johan Osinga op uitnodiging van landbouworganisatie Fupro een bezoek aan Benin. Ze vertellen over wat ze hebben gezien en gehoord van de boeren en boerinnen in het Afrikaanse land.

Aanmelden

Aanmelden voor 15 februari bij Bianca Carelsz: bcarelsz@ltonoord.nl.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer