Gelderland wil duidelijkheid NB-wet

Provincie Gelderland wil meer duidelijkheid van het rijk over de Natuurbeschermings(NB)-wet. Deze is onlangs aangepast.

Hierdoor lijkt het alsof bedrijven en ondernemers onder bepaalde omstandigheden geen aanvraag meer hoeven in te dienen voor een vergunning. De provincie blijft de bestaande regels hanteren tot er opheldering is.

De Natuurbeschermingswet is op 1 januari 2012 aangepast. De wijziging van artikel 1m zorgt voor verwarring. Dit artikel gaat over bestaand gebruik. Gebruik wil niet alleen zeggen bedrijfsmatige activiteiten, maar ook bijvoorbeeld recreatie-activiteiten, zoals aanleg van een moutainbike-route of het organiseren van ballonvaarten.

Referentiedatum

Volgens de provincie is de indruk ontstaan dat er meer activiteiten onder bestaand gebruik vallen door de wijziging van de referentiedatum in 31 maart 2010.

Op grond van de nieuwe formulering zou er geen vergunning meer nodig zijn als de overheid al bekend was met het gebruik op 31 maart 2010, tenzij deze duidelijk een negatieve invloed heeft op de natuur.

Stikstof

Als de activiteit met stikstof te maken heeft, moet in alle gevallen een vergunning worden aangevraagd, omdat de natuur al overbelast is met stikstof, stelt de provincie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer