Dijkreparatie in Woltersum ligt stil

De spoedwerkzaamheden aan de Eemskanaaldijk bij Woltersum liggen stil vanwege vorst in de klei. Dat meldt waterschap Noorderzijlvest.

Er is zo lang mogelijk doorgewerkt tijdens de vorst, maar de klei wordt nu te hard om goed in elkaar te kunnen drukken en optimale verdichting te realiseren.

Verdichting van de klei betekent dat het in elkaar gedrukt wordt om waterdoorlating te voorkomen. Ook bestaat door de vorst het risico dat de gietijzeren ankerstangen, die in de grond aan de damwand bevestigd zijn, beschadigd raken.

Kwelwater

Volgens Noorderzijlvest ontstaan er geen problemen door de tijdelijke werkstop tijdens de vorstperiode. De verwachting is dat het waterpeil ongeveer gelijk zal blijven. Ook laat de bevroren kade ook minder kwelwater door.

Het waterschap verstevigt de dijk om problemen zoals begin januari te voorkomen. Toen moesten boeren en burgers evacueren vanwege een dreigende dijkdoorbraak bij Woltersum.

• Lees meer over dit onderwerp in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1595274&h=Wateroverlastwateroverlastdossier

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer