Dierenambulances willen af van 144

Veel dierenambulancemedewerkers hebben het helemaal gehad met het nieuwe alarmnummer 144. Dat is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat dieren in nood snel geholpen worden, maar werkt juist averechts. Dat meldt RTV Oost.

De regionale omroep maakt dat op uit gelekte stukken van Federatie Dierenambulances Nederland (FDN). Die zijn in bezit van RTV Oost.

Bellers die een dier in nood melden, worden volgens FDN afgescheept door onervaren centralisten die geen 'verstand van zaken hebben'. Daardoor gaat kostbare tijd verloren. De dierenambulances roepen daarom iedereen op 'om bij acute noodhulp rechtstreek de dierenambulance te bellen, want iedere seconde telt'.

Buiten spel

Met die oproep wordt alarmlijn 144 grondig buiten spel gezet. FDN-voorzitter Marga van Kommer reageert woedend op het uitlekken van de stukken. Volgens haar was de interne mail naar de dierenambulances in Nederland niet bedoeld voor de openbaarheid. Ze wil er dan ook niet op reageren.

Het meldnummer is een lang gekoesterde wens van PVV-Tweede Kamerlid Dion Graus. Hij reageert verbolgen op de kritiek. Volgens hem komt de kritiek van mensen die zelf faalden bij het opzetten van één nummer voor al het dierenleed. Hij trekt zich er dan ook niets van aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer