Erasmus MC publiceert deel 2 dierproeven

Het Erasmus MC in Rotterdam heeft vandaag het tweede deel van de reeks boekjes over dierproeven gepubliceerd. Daarin ligt de nadruk op proeven voor onderzoek naar infectieziekten en het immuunsysteem.

De Rotterdamse instelling legt in het boekwerk uit waarom volgens hen dierproeven noodzakelijk zijn, hoeveel dieren er zijn gebruikt en hoe met de dieren wordt omgegaan. Het medisch centrum wil graag dat meer mensen zich betrokken voelen bij de ethische dilemma's.

Het Erasmus MC gebruikt naar eigen zeggen alleen proefdieren voor onderzoek als er geen goede alternatieven bestaan. Voor onderzoek naar ziekten van het immuunsysteem en de afweer tegen infectieziekten gebruikten de onderzoekers in 2010 ruim 10.000 proefdieren, voornamelijk muizen. In totaal zijn in dat jaar 37.350 dierproeven bij de instelling uitgevoerd.

Hersenproeven en onderwijs

In oktober 2010 kwam deel 1 uit waarin verantwoording werd afgelegd voor dierproeven. Daarin werden onder meer nut en noodzaak benadrukt van dierproeven op de thema's hersenonderzoek en onderwijs.

ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer