Acute snot bij leghennenbedrijf Voorthuizen

Op een biologisch legpluimveebedrijf in Voorthuizen is een besmetting met infectieuze coryza (acute snot) vastgesteld. Dat meldt Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

Het besmette bedrijf houdt 12.000 leghennen en 6300 opfok leghennen. Omdat het een biologisch bedrijf betreft, heeft PPE niet de bevoegdheid om de betreffende pluimveehouder te verplichten het besmette pluimvee binnen te houden.

Wel is de boer dringend verzocht om ter voorkoming van besmetting van buurtbedrijven de hennen tenminste 4 weken binnen te houden.

Geen afscherming wilde vogels

In een straal van 1000 meter rondom het besmette bedrijf liggen 6 andere pluimveebedrijven. Het betreft 2 bedrijven met scharrelhennen, 1 met koloniehuisvesting en 2 met vleeskuikens. Omdat geen van deze bedrijven pluimvee buiten houdt, is afgezien van het instellen van een verplichting om buiten lopend pluimvee af te schermen van wilde vogels.

Betrokken pluimveehouders zijn over de besmetting geïnformeerd en aangeraden extra te letten op de bedrijfshygiëne, geeft het productschap aan.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer