Unie van Waterschappen wijzigt beleid

De Unie van Waterschappen herziet haar beleid ten aanzien van erfafspoelwater.

Dat is gebeurd mede naar aanleiding van het werkbezoek van gisteren van Tweede Kamerleden Janneke Snijders en Ger Koopmans aan het project Salland Waterproof van waterschap Groot Salland en LTO Noord Salland. Daarin doen een aantal boeren proeven met de opvang van erfafspoelwater in een begroeide bezinksloot.

Activiteitenbesluit

De Unie van Waterschappen is ook al een aantal jaren bezig met de problematiek van erfafspoelwater. Tot nu toe koos de Unie voor een zeer strikte aanpak. Al het erfafspoelwater zou moeten worden opgevangen, waarna het vervolgens wel bovengronds over het land mag worden uitgereden.

De Unie heeft ook gepleit om dit op te nemen in het activiteitenbesluit, een wet waarin allerlei regels voor het bedrijfsleven worden samengevoegd. Voor de landbouw betekent dat een forse investering.

Doorbraak

Naar aanleiding van de motie Snijder/Koopmans/Dijkgraaf, waarin vraagtekens werden gesteld over de voorgestelde maatregelen in het activiteitenbesluit voor het erfafspoelwater, en het werkbezoek van gisteren, heeft De Unie nu haar beleid herzien.

Diverse alternatieve oplossingen, waaronder de groene zuivering van Waterschap Groot Salland en LTO Nood Salland, worden nu serieus bekeken op hun bijdrage aan de oplossing. Het beteken een grote doorbraak in de al jaren slepende discussie.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer