PvdD: tijdelijke natuur in Zuid-Holland

Er moet meer tijdelijke natuur komen in Zuid-Holland. Het gaat daarbij om natuur voor een beperkte periode op stukken grond die in de toekomst bestemd zijn voor de aanleg van woningen, wegen of bedrijfsterreinen.

Dat stelt de Zuid-Hollandse fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD). Die vroeg het provinciebestuur tijdelijke natuur toe te staan.

Het gaat om grond die door overheden of projectontwikkelaars zijn aangekocht voor bijvoorbeeld woningbouw, infrastructuur of bedrijventerreinen. Vaak zijn dit voormalige landbouwgronden of opgespoten terreinen met een betrekkelijk geringe natuurwaarde.

Ploegen of verpachten

De grondeigenaar probeert soms angstvallig de natuur buiten de deur te houden door terreinen regelmatig om te ploegen of verpachten. 'Want zodra zich daar beschermde dieren- of plantensoorten vestigen, kan dat volgens de Flora- en faunawet reden zijn om verdere ontwikkelingen op het terrein tegen te houden, te vertragen of compensatie te eisen', stelt de PvdD.

De oplossing van de partij is de nieuwe Beleidslijn Tijdelijke Natuur. Hiermee kan een terreineigenaar toestemming krijgen om beschermde soorten te verwijderen zodra het gebied zijn uiteindelijke bestemming krijgt. Dit op voorwaarde dat de terreineigenaar de natuur haar gang laat gaan tot de werkzaamheden beginnen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer