Veehandel: geen zorg importstopuitbreiding

De Nederlandse veehandel maakt zich vooralsnog geen grote zorgen over het sluiten van grenzen door meer landen voor schapen, geiten en runderen.

Dat zei voorzitter Piet Thijsse van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee tijdens een bezoek aan de Grüne Woche. De economische schade als gevolg van de importstop door Rusland, dat geen schapen, geiten, hun melk, vlees en fokmateriaal meer toelaat, is marginaal.

Rusland is geen grote importeur op dat gebied. De schade loopt volgens Thijsse pas op als ook runderen en rundvlees worden geweerd. Hij verwacht echter niet dat meer landen het voorbeeld van Rusland en Mexico volgen.

Mexico

Fokkerijorganisatie CRV zei deze week te verwachten dat naast Mexico meer landen hun grenzen gaan sluiten voor Nederlands fokmateriaal. Dat gebeurt naar aanleiding van Schmallenberg-virusbesmettingen.

Mexico heeft de grenzen voor Nederlandse runderen en hun sperma en embryo’s gesloten. Dat land is na Brazilië de belangrijkste markt van CRV in Latijns-Amerika. Rusland beperkt de maatregelen tot nu toe tot een importstop van schapen en geiten en vlees, melk en embryo’s van deze dieren.

• Lees meer over dit virus in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1584676&h=Schmallenberg-virusSchmallenberg-dossier

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer