NOP-boeren: ‘Tennet monopolistisch’

‘Tennet zette zich onvoldoende in om tot een minnelijke overeenkomst te komen over een aanlegvergoeding van ondergrondse leidingen’, vindt Ton Leijten. Namens een groep boeren in de Noordoostpolder (NOP) sprak hij gistermiddag in tijdens een hoorzitting.

Die werd gehouden door provincie Flevoland op het gemeentehuis in Emmeloord. Aanleiding voor de hoorzitting vormt de gedoogbeschikking die Tennet aanvroeg bij het ministerie van I&M.

Doel daarvan is om te starten met de aanleg van ondergrondse leidingen in de NOP. Er is met een grote groep boeren nog geen overeenkomst gesloten over de vergoeding, maar toch wil Tennet hiermee beginnen. De 110 Kv-leiding op het traject Westermeerdijk-Emmeloord-Ens is nodig voor het toekomstige windpark Noordoostpolder.

Recht en rechtsgelijkheid

Doel van de hoorzitting was om duidelijk te krijgen waarom er geen minnelijke overeenstemming is bereikt en wat er in de weg staat om dit te bereiken. Daar was Leijten duidelijk over. 'Tennet gedraagt zich als een monopolist, die vanuit een machtsdenken opereert. Wij willen opkomen voor recht en rechtsgelijkheid.'

Provincie Flevoland brengt op basis van de inbreng in de hoorzitting een advies uit aan het departement. I&M-minister Melanie Schultz van Haegen beslist eind maart of er wel of niet een gedoogverplichting wordt opgelegd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer