Vragen over polders bij Kampen

LTO Noord-afdeling West Overijssel trekt bij waterschap Groot Salland aan de bel over de waterstand in de Willem Meijerpolder en een deel van de Mandjeswaard.

Door de hoge waterafvoer vanuit de Overijsselse Vecht en vanuit de gemalen plus de opstuwing vanuit het IJsselmeer ging begin januari de balgstuw bij Kampen dicht. Dit om de achterliggende steden te beschermen tegen het hoge water.

Rondom de genoemde polders steeg het water echter tot bijna 15 centimeter onder de kruin van de dijk. 'Met de wetenschap dat het water met 15 centimeter per uur steeg, was dat toch een griezelige gewaarwording', zegt Anton Kanis, voorzitter van de afdeling.

Risico's

Kanis wil weten of het waterschap zich realiseerde dat het oplaten van de balgstuw tot gevolg had dat de situatie rondom de Mandjeswaard en de Willem Meijerpolder zo kritiek zou worden. 'Er is namelijk geen waarschuwing naar de bewoners uitgegaan', aldus Kanis.

Hij hoopt dat er naar aanleiding van de brief een gesprek komt met Waterschap Groot Salland om de risico’s die de polders lopen, door te nemen. Het waterschap organiseert ook een voorlichtingsvond over het hoge water. Die wordt in februari gehouden.

• Lees meer over dit onderwerp in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1595274&h=Wateroverlastwateroverlastdossier

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer