Weinig online verkoop groenten

Het online kopen van groenten en fruit speelt in Nederland nog een kleine rol, waar 14% van de consumenten in het Verenigd Koninkrijk het al doet. Dat meldt Productschap Tuinbouw (PT).

Wel wordt er geëxperimenteerd. 'Albert Heijn heeft recent aangekondigd in de nabije toekomst te gaan werken met online verkoop van dagelijkse boodschappen en afhaalpunten. Dit zal de consumenteninteresse in het online kopen van groenten en fruit versterken', stelt PT.

Britse kopers zeggen bij de aankoop via internet vooral te willen weten wat de houdbaarheidsdatum, het land van herkomst en de voedingswaarden zijn.

Zien, voelen en ruiken

Nederlandse consumenten vinden het feit dat zij het product niet kunnen zien, voelen en ruiken een groot nadeel. Ongeveer 4 op de 10 Nederlandse kopers zien wel wat in een drive-in concept, waarbij ze groente en fruit online bestellen en afhalen bij een drive-in.

Zij opperen ook bij internetverkoop om te werken met een webcam waarmee de groenten kunnen worden bekeken, gegarandeerde bezorgtijden in de avond en een teruggeefgarantie bij te slechte kwaliteit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer