LTO Noord Utrecht hekelt stikstofbrief

LTO Noord vraagt provincie Utrecht om de veehouders opnieuw te informeren over stikstof en beschermde gebieden. De brief die de provincie in november verstuurde was onduidelijk en onnodig dreigend.

Dat stelt het provinciaal bestuur van LTO Noord Utrecht. De organisatie maakte gedeputeerde De Vries van Milieu en Handhaving daarom haar onvrede over die stikstofbrief duidelijk. Bij het informeren van de boeren is het van belang dat goede informatie wordt gegeven, met een positieve toonzetting.

Controleren

In de brief van november riep de provincie veehouders op om hun bedrijfsgegevens te controleren en correcties door te geven. Ook meldt de provincie dat zij toezicht gaat houden op de Provinciale Verordening veehouderij en stikstof rond de voor ammoniak beschermde gebieden.

LTO Noord betreurt de dreigende toonzetting. Het provinciale beleid in de Verordening moet veehouders juist ontwikkelingsruimte bieden naast ruimte voor natuurontwikkeling. Maar die boodschap ontbreekt.

Bijeenkomsten

Bovendien heeft LTO Noord van verschillende veehouders gehoord dat zij geen brief ontvingen van de provincie. Daaruit blijkt dat de provincie kennelijk een niet-compleet adressenbestand bezit. LTO Noord hoopt niet dat die veehouders bij een controle de dupe worden van deze fout.

De organisatie inventariseert via de Utrechtse afdelingen of er behoefte is aan extra informatiebijeenkomsten. De provincie zal dan worden gevraagd om uitleg te geven.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer