Jan+Wigboldus+roodbontfokker+van+het+jaar
© CRV

Jan Wigboldus roodbontfokker van het jaar

Jan Wigboldus uit Garmerwolde is gisteravond uitgeroepen tot Roodbont fokker van het jaar 2011. Op de jaarlijkse bijeenkomst van het Platform Roodbont in Laren kreeg de Groninger melkveehouder en fokker de titel toebedeeld.

Wigboldus is vooral erg succesvol met nakomelingen van Celsius-dochter Topspeed Giny. Uit haar werden Topspeed Gogo, Topspeed Laarman en Topspeed Jatra geboren, die het allemaal tot fokstier schopten. Uit dezelfde tak komt ook de roodbonte fokstier Lowlands Klimmer.

Wigboldus zag ook in Duitsland veel stieren promoveren tot fokstier uit zijn koefamilies. In eigen land kwamen uit een andere koefamilie nog de fokstieren Topspeed Kodak en Topspeed Jacco aan het firmament.

4 genomineerden

Jan Wigboldus kreeg de titel voor roodbontfokker toebedeeld door stemmen van veeteeltstudieclubs en vertegenwoordigers van de nationale vakpers.

Andere genomineerden waren dit jaar Paul Huntjens uit Noorbeek van het Van der Peul-predicaat, Evert Korenberg uit Genemuiden - die vooral bekendheid verwierf met zijn topkoe Mon-Chri 1 - en Roland Scholten uit Dalfsen uit wiens stal onder ander Aalhorst Pleasure afkomstig is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer