OM eist 3,5 jaar cel zedenverdachte Ens

Tegen de 51-jarige Jan R. uit Ens is vanmiddag voor de rechtbank in Lelystad 3,5 jaar cel geëist. De voormalige eigenaar van agrarisch kinderdagverblijf 'Onze boerderij' wordt verdacht van misbruik en ontucht met 11 minderjarige kinderen.

Tien van de 11 kinderen zaten op de opvang, waar een deel van de ontuchtige handelingen zou hebben plaatsgevonden. Het elfde slachtoffer is het nichtje van R. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste dat 18 van de 42 maanden voorwaardelijk worden opgelegd.

Ook wil het OM dat R. een extra lange proeftijd van 5 jaar krijgt, waarin hij geen contact heeft met minderjarigen. In die periode zou hij een behandeling moeten volgen tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Vertrouwen

Volgens het OM maakte R. op grove wijze misbruik van het vertrouwen dat de kinderen en hun ouders in hem stelden. Zo zou hij meerdere kinderen onzedelijk hebben aangeraakt in een zwembad en op de opvang.

Volgens zijn advocate Nushin Milani is er onvoldoende bewijs dat er daadwerkelijk sprake was van ontucht. De uitspraak is op 24 januari.

ANP

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer