Noord-Hollandse keringen houden zich goed

Van wateroverlast is gene sprake in de Noordkop van Noord-Holland. Het waterpeil in het IJssel- en Markermeer is nog steeds hoog, maar dit leidt nergens tot problemen bij het afvoeren van water uit de polders.

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier meldt 'geen bijzonderheden'. Er zijn nog inspecteurs op pad om de kust en de waterkeringen te controleren, maar ook hier doen zich tot nu toe geen nieuwe bijzonderheden voor.

Duinen

De storm bleef ondanks de waarschuwing voor extreem zwaar weer onder de voorspelde windkracht 9. Eerder trok het KNMI de waarschuwing code oranje aan het begin van de avond in.

Het water op de Noordzee kwam bij Den Helder toch tot 2,39 meter boven NAP. De duinen van IJmuiden tot en met Texel hebben nauwelijks afslag. Alleen boven Petten verdween op de overgang van de Hondsbossche en Pettemer Zeewering naar de duinen een kleine 10 meter. Dit levert geen gevaar op.

• Klik www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1595274&h=Wateroverlasthier voor het wateroverlastdossier.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer