Sluisdeur Eefde toch bruikbaar

De deur van de sluis in Eefde, die in de nacht van maandag naar dinsdag naar beneden is gevallen, lijkt redelijk intact te zijn. Ook de drempel waarop de deur rust, vertoont geen grote mankementen.

Dat blijkt uit inspectie van Rijkswaterstaat. Dat betekent dat de sluis kan worden gebruikt en dat het binnenschip, dat nog tussen de 2 sluisdeuren ligt, eruit kan varen. 'Het belangrijkste is nu op een veilige manier het schip eruit te krijgen', stelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat wilde eerst zekerheid hebben of de gevallen sluisdeur de druk kan weerstaan als de andere sluisdeur wordt geopend. Vanmiddag wordt geprobeerd het schip uit de sluiskolk te krijgen. Daarna kan de kolk worden leeggepompt en volgt nader onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

ForFarmers

De stremming van het Twentekanaal heeft enorme economische gevolgen voor de bedrijven die afhankelijk zijn van transport over het water. Zo kan ForFarmers bij 3 fabrieken geen grondstoffen per schip over het Twentekanaal laten aanvoeren. Zolang de sluis buiten bedrijf is, moet de aanvoer per vrachtwagen gebeuren. ForFarmers laat dagelijks tussen de 3000 en 5000 ton grondstoffen per schip aanvoeren.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 4°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    40 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    50 %
Meer weer