Klagende buren varkenshouder willen terug

De buren van varkenshouder Frank van der Burg uit Alphen-Chaam zijn uit hun woning vertrokken, maar willen er met een agrarisch bedrijf terugkeren.

Van der Burg (foto) kaartte de illegale bewoning van het huis door zijn buren dit jaar www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1498831 met succes aan bij achtereenvolgens de gemeente en de Raad van State. De familie werd opgedragen vóór 1 januari het huis te verlaten, op straffe van een dwangsom van € 500 per dag.

Troef

Van der Burg kwam in actie toen zijn buren de uitbreiding van zijn varkensbedrijf probeerden te dwarsbomen. Het gezin bleek echter als burger in een huis te wonen met een agrarische bestemming. Van der Burg speelde die troef uit. Zijn uitgebreide verhaal deed hij deze zomer in Nieuwe Oogst.

Volgens het Brabants Dagblad is de familie nu bezig om een paardenpension en een buxuskwekerij te beginnen. In de krant zeggen zij op goedkeuring van de gemeente te hopen zodat zij snel in hun woning kunnen terugkeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer