Friezen kunnen veebeoordelen aan huis

De Veebeoordelingscommissie Friesland (VBC) gaat instructielessen veebeoordelen organiseren bij belangstellenden in hun eigen stal of erf. De VBC wil zo de tanende belangstelling voor het koeien beoordelen een halt toegeroepen.

De VBC Friesland organiseert elk jaar een paar introductielessen voor jongeren tot 30 jaar in de provincie. Daarna volgt elke zomer een Fries kampioenschap. De oefenlessen worden nog redelijk bezocht, maar hiervoor daalt de animo door de jaren wel langzaam. Dat geldt zeker voor deelname aan het Fries Kampioenschap veebeoordelen. Vooral de aanwas van jongere jongeren valt niet mee.

De VBC Friesland komt daarom met een laagdrempelig initiatief: veebeoordelen in eigen stal. De commissie roept belangstellenden op om groepjes van minimaal 5 personen te maken. Dat kunnen vrienden, familie of buren zijn. Vervolgens dienen zij contact te zoeken met het bestuur van de commissie. Een inspecteur komt dan bij de cursisten op bezoek om ter plekke een oefenles te verzorgen.

Scholen

'Scholen of groepjes leerlingen mogen zich ook melden. Afhankelijk van de groepsgrootte komen er 1 of 2 commissieleden met een inspecteur bij mensen thuis een introductieles geven', zegt bestuurslid Anne Jongsma. 'We willen met dit initiatief vooral het veebeoordelen in de breedte een impuls geven. En natuurlijk hopen we dat het ook helpt om meer mensen naar ons reguliere kampioenschap te krijgen, want dat gaat gewoon door.'

Meer informatie en contactgevens via www.vbcfriesland.nlde website van de VBC.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer