Terugblik HHH 2011

De Holland Holstein sHow (HHH ) 2011 zit er op. Het was een mooie keuring met dito algemeen kampioenen: Veenhuizer Damion Winnie en Paris.

Terugblik+HHH+2011
© nieuwe oogst

Algemeen kampioen zwartbont

Jannus Uineken uit Dalen zag zijn Veenhuizer Damion Winnie tot algemeen kampioen worden gekroond. Aan het halster met Erica Rijneveld liet de Damion-telg zich geweldig zien.

Jury John Gribbon uit Engeland stelde dat Nederland zichzelf met Winnie weer internationaal op de keuringskaart gaat zetten.

Algemeen kampioen roodbont

De koe Paris van Gerrit Klein Teselink werd algemeen kampioen bij roodbont. Duits jurylid Georg Geuecke koos voor Paris vanwege haar imponerende skelet en brede sterke uier.

Bedrijfscollecties

Maatschap Bons-Plooij en S+G+R+B Engelen werden de winnaar van de bedrijfscollecties. Bij zwartbont trok Bons uit Ottoland aan het langste eind. De roodbont titel ging naar Engelen uit Grashoek.

Fokker van het jaar

Jos Knoef uit Geesteren is tijdens de HHH uitgeroepen tot fokker van het jaar. Hij kreeg deze blijk van waardering van de jury vanwege de doorbraak van zijn fokstier Big Winner bij KI Kampen.

Maar ook op basis van de 46 koeien van maatschap Knoef-Hendriksen die meer dan 100.000 liter melk gaven.

Oudere koeien

Teus van Dijk uit Giessenburg sleepte met Wilhelmina 358 bij zwartbont het kampioenschap oudere koeien in de wacht. De Juror-telg die al zoveel titels behaalde, troefde ook nu weer de concurrentie af.

Jurylid Gribbon de koe vanwege haar klasse, hij sprak van een koe 'die elke fokker op de hele wereld graag wil fokken'.

Het kampioenschap roodbont was verrassend een prooi voor Jantje 146. Een Talent-dochter uit de stal van Jan Reitsma uit Driesum.

Middenklasse

Veenhuizer Damion Winnie van Jannus Uineken uit Dalen werd kampioen middenklasse zwartbont. Na lang wikken en wegen koos Gribbon voor Winnie vanwege haar super vooruier.

Gerrit Klein Teselink pakte bij roodbont kampioensschap met zijn Rustler-telg Paris. Een koe met een vlak, maar enorm breed kruis en best uier.

Teselink kocht Paris eerder voor € 15.000 en plukt nu de vruchten van zijn aankoop. De koe bezit een prachtig breed, krachtig maar zeker ook melktypisch skelet.

Vaarzen

De titel bij zwartbont was voor John de Vries uit Boyl. Met Shottle-telg Hellen 589 eiste hij het kampioenschap op.

Arnold van Dee uit IJzendoorn pakte met zijn vaars Toosje 20 (v. Salomo) de titel bij het vaarzenkampioenschap roodbont. Jurlylid Geuecke koos voor Toosje 20 vanwege haar imponerende brede en hoge achteruier. Haar extra breedte, met name in het front en middenhand maakt dat ze kampioen werd.

Young breeders

Bij zowel exterieur als toilet ging het kampioenslint naar Jeroen van Beek. Hij bracht pink Southland Sharon 30 voor. De showmanship-titel was voor Britte Nooijens. Zij bracht pink Aukje 247 volgens jurylid Mark Nutsford uit Engeland het beste voor.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  18° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer