Symposium duurzame pluimveehouderij

ZLTO, LLTB en ABN Amro houden dinsdagmiddag 29 november in Asten een symposium voor pluimveehouders. Aan de orde komen onder meer marktontwikkelingen, fluctuaties in de voerprijs en 'boeren met je omgeving'.

Symposium+duurzame+pluimveehouderij
© JoS Thelosen

Op het symposium draait alles om het begrip duurzaamheid. Dat bepaalt in toenemende mate de manier waarop ondernemers produceren.

Tijdens het symposium presenteert ABN Amro haar onderzoek naar de CO2-voetafdruk, het energiegebruik en het landgebruik van de verschillende delen van de eieren- en vleeskuikenbranche.

Omgeving

Verder staan er 2 workshops op de rol: in de ene leren pluimveehouders hoe zij schommelingen in de voerprijs kunnen managen. In de workshop 'Boeren met je omgeving' gaat Maarten Leseman (public affairs bij ZLTO) in op hoe je de omgeving kunt betrekken bij bedrijfsontwikkeling.

Het symposium wordt beëindigd met een paneldiscussie over onder meer maatschappelijk draagvlak, dilemma's op bedrijfsniveau en de rol van de supermarkt in de verduurzaming van de voedselketen.

Meer informatie over het symposium staat op de website van www.zlto.nl/nl/25222709-Sectoren.html?path=11000221/l11000223/10755494ZLTO. Aanmelden kan nog tot en met vrijdag.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer