Van+der+Burg%3A+%27Dit+lam+is+mijn+toekomst%27
© Ulco Wesselink

Van der Burg: 'Dit lam is mijn toekomst'

Over 3 jaar 950 geiten melken met een productie van 1,2 miljoen liter melk. Dat is het doel van melkgeitenhouder William van der Burg in Zegveld. Hij richt zich weer helemaal op de toekomst, nadat zijn drachtige geiten geruimd werden.

William van der Burg melkt samen met zijn ouders 700 geiten. In 2007 deden ze de koeien de deur uit en stapten ze over op geiten. Toen de Q-koortsbacterie in hun melk werd aangetroffen, werden 250 drachtige geiten geruimd.

'Monsters bleken zowel positief als negatief. Toch ging de ruiming door. Ik heb bewust de media opgezocht, toen ik naar de rechter stapte. Ik vond het zeer onterecht.'

Trots

'Nu is het klaar. Ik wil niet de boeken ingaan als zielige geitenhouder', zegt de jonge ondernemer deze week in de rubriek Wij van LTO Noord. Hij laat trots een lam zien, die is geboren nadat het fokverbod in december vorig jaar werd opgeheven. 'Dit is niet zomaar een lam, dit is mijn toekomst.'

'Ik woon nu samen met mijn vriendin op de boerderij. Mijn ouders zijn verhuisd naar het dorp', gaat Van der Burg verder. 'Dat is een mooie ontwikkeling. Met de bedrijfsopvolging heb ik nog geen haast. Het gaat hartstikke goed zo.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer