Semagri+sterk+in+zetmeelsegment
© Nieuwe Oogst

Semagri sterk in zetmeelsegment

Vanwege de samenwerking met Sloots aardappelkweekbedrijf kon handelshuis Semagri vorige week tijdens de rassenshow een uitgebreid sortiment zetmeelrassen presenteren.

Semagri Holland en Sloots Agri in Eenrum besloten begin dit jaar hun krachten te bundelen. Het kweekbedrijf is gespecialiseerd in zetmeelaardappelen. Semagri is binnen de samenwerking verantwoordelijk voor de teeltcontracten en de afzet van pootgoed.

Vanwege de beschikbaarheid over de meeste rassen van Sloots is Semagri inmiddels een belangrijke speler in het zetmeelsegment. 'Wij waren al actief in dit segment, vertelt Jarke Kruize van Semagri. '' Dankzij onze samenwerking kan Sloots zich volledig richten op de veredeling en wij op de handel.'

Nieuw ras

Tijdens de rassenshow in Emmeloord vorige week wees Kruize speciaal op het nieuwe zetmeelras SL 98-41. Dit is een ras uit het veredelingsprogramma van Sloots dat in het aanmeldingstraject zit voor de rassenlijst van zetmeelaardappelen.

'SL 98-41 heeft resistenties tegen alle fysio’s van de wratziekte die in Nederland voorkomen en een volledige AM-resistentie. Het ras produceert bovengemiddeld veel tal, veel tonnen en het zetmeelgehalte is gemiddeld. In een eigen onderzoek is het nummer 1 van de betere rassen voor wat betreft het uitbetalingsgewicht', stelt Kruize.

De eerste percelen

Van het nieuwe ras is voor vermeerdering van het uitgangsmateriaal komend seizoen pootgoed beschikbaar voor een relatief beperkt areaal. Voor de verwerking worden komen seizoen de eerste percelen aangeplant.

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer