Uienmarkt in moeilijk vaarwater

De bodem van de uienmarkt lijkt nog niet bereikt. De regionale landbouwbeurzen noteerden deze week nog lager voor zaaiuien dan vorige week.

Uienmarkt+in+moeilijk+vaarwater
© Nieuwe Oogst

De noteringen voor Goes en Middenmeer komen deze week uit op gemiddeld € 2 per 100 kilo voor zaaiuien afland. Emmeloord noteerde gisteren nog een fractie lager. De beurzen omschrijven de stemming op de markt als flauw.

Het afzetseizoen voor zaaiuien is tot dusver vergelijkbaar met het seizoen 2004-2005. Er is veel product beschikbaar en nauwelijks vraag. Sorteerbedrijven en exporteurs proberen voor hun orders de uien dichtbij huis weg te halen om de transportkosten te beperken.

Situatie in buitenland

In het buitenland is de marktsituatie niet veel beter, zo blijkt uit de berichtgeving van Bureau Uienmarkt Informatie (BUI) van Productschap Akkerbouw. Al zijn de telersprijzen in Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk wel hoger dan in Nederland.

In Emmeloord zijn deze week voor het eerst biologische uien genoteerd op een prijs van € 20 tot € 25 per 100 kilo. De start van de notering is gelijk met vorig seizoen. Toen werd de prijs voor de eerste biologische zaaiuien vastgesteld op € 35 per 100 kilo.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer